Fasola minimalna Aura BadaPak tak jak pozostałe odmiany mieści liczne parametry odżywcze. Jest zasobna w wapń, potas, fosfor, magnez i żelazo. W przeciwieństwie do grochu nie gromadzi sodu. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3 B6 i B9), które są niezbędne do prawidłowego przyswojenia komponentów mineralnych. W jej składzie odnajdziemy także witaminy o właściwościach przeciwutleniających: A i E. Wszystko za sprawą pokaźnej ilości białka, które posiada. Dostarcza szerokie ilości błonnika pokarmowego. W składzie fasoli drobnej Aura BadaPak wynajdziemy również cenne kwasy tłuszczowe, a także fitosterole.
Fasolę drobną Aura BadaPak ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne warto często umieszczać w rutynowym jadłospisie. Stanowi świetny komponent zup i dań jednogarnkowych. Przy jej udziale można przyrządzić sałatki, pasztety, a także pasty kanapkowe.
Fasolę drobną Aura BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją pojemność, dzięki czemu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola należy do roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Jest to roślina nie wymagająca specjalnych warunków do uprawy, dlatego występuje niemalże na całym świecie. Wyróżniamy nawet ponad 400 odmian fasoli. Aura to jedna z nich. Znamionuje się białym kolorem, jest niepokaźna a jej nasiona są połyskujące, a także widać na nich delikatnie naznaczone żyłki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.