Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najistotniej znana zarazem bardzo zdrowa odmiana tej rośliny. Mieści ogromną ilość wartościowego z łatwością przyswajalnego białka. Posiada niemało cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie odszukamy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza na dodatek witaminę A, E, a także K. Nasiona te są wyśmienitym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak zawiera także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę, a także fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to artykuł, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do rodzaju zup czy gulaszy, to główny element smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy sprawdzi się w postaci past kanapkowych czy jako element kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją pojemność, dzięki temu gotują się szybciej i nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyznaczyć kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najbardziej modne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest idealnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.