Cieciorka BadaPak ma niestandardowy wygląd. Jej ziarna są znaczne, jasno pomarańczowe i swoim kształtem przypominają orzeszki. Zawierają długą listę wartości odżywczych. Są dużą skarbnicą witamin z grupy B – zwłaszcza kwasu foliowego. Ponadto ziarna cieciorki zawierają witaminę A, C, E, a także K. Są zasobne także w potas oraz fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo, wapń i cynk. Cieciorka XL BadaPak raduje się zainteresowaniem wegetarian oraz wegan. Mieści szerokie ilości białka z dużą zawartością wyraźnych aminokwasów. Regularne spożywanie ciecierzycy wzbogaca o błonnik pokarmowy.
Cieciorka BadaPak olśniewa swoim lekko słodkawym i orzechowym smakiem. W kuchni wynajdzie mnóstwo dań, których urozmaici smak. Może być dodawana do zup, gulaszy, pasztetów i past kanapkowych. Uatrakcyjni sałatki smakiem, a także walorami estetycznymi.
Cieciorkę BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie około 8-12 godzin.
Cieciorka, czyli ciecierzyca znana także pod nazwą groch włoski to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji i w tych rejonach raduje się ogromną popularnością. Ze względu na swoje walory smakowe i zwykle zdrowotne coraz częściej raduje się zainteresowaniem polskich konsumentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.