Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i rozmaitością smaków. Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne fotografie, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć jednocześnie konwencjonalne, jak i innowacyjne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać,niemało dań nie gromadzi soi i glutenu. Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle znakomicie nadają się do samodzielnego przyrządzenia. Razem z autorką przygotujesz pomiędzy innymi: curry z dyni piżmowej, kokosa i czerwonej soczewicy słodko-ostry kalafior po mandżursku warzywną kormę Gulab Jamun i mnóstwo innych słodkoś