Nóż japoński Sashimi DAMASCUS o długości 24 cm. Jest perfekcyjnym nożem do ryb. Sashimi to specjalne jednostronnie ostrzone noże, mimo pokaźnych wymiarów nóż zapewnia niezwykłą precyzję cięcia. Rewelacyjnie spełni oczekiwania zarówno przy porcjowaniu. Należy pamiętać że nóż ma niepowtarzalny kształt ostrza i mogą się nim tylko posługiwać osoby praworęczne. Aby zachować ostrość noża należy unikać siekania lub krojenia twardych produktów
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone klasycznym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 16 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej marki KASUMI jest unikalnym arcydziełem klasycznej sztuki rękodzielniczej.
cechy towaru:
- ostrze: stal damasceńska
- 16 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- niezwykle wysoka ostrość noża
- rękojeść stworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze wykuwane i ostrzone z jednej strony
- dedykowany dla osób praworęcznych
- długość kompletna 37,5 cm.