Nóż do chleba DAMASCUS o długości 25 cm. dedykowany jest do krojenia wszelkiego typu pieczywa świeżego i chrupkiego. Dzięki ząbkowanemu ostrzu uzyskujemy kromki o pożądanej grubości bez konieczności ściskania pieczywa. Spełni oczekiwania w dodatku w trakcie porcjowania ciast i tortów.
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Ostrze noży wytwarzane jest z wysokowęglowej rdzoodpornej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są udekorowane klasycznym wykończeniem standardowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej marki KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem klasycznej sztuki rękodzielniczej.
właściwości towaru:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- nad wyraz wysoka ostrość noża
- rękojeść tworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ząbkowane ostrze ozdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
- lekki
- długość kompletna 39 cm