Nóż japoński Slicer DAMASCUS o długości 24 cm. Jest to nóż zwany kuchennym lub uniwersalnym - ma dłuższe i węższe ostrze od ostrza szefa kuchni. Genialny do krojenia mięsa, wędlin, owoców i warzyw.
Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Ostrze noży produkowane jest z wysokowęglowej rdzoodpornej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są przystrojone klasycznym wykończeniem standardowym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej producenta KASUMI jest unikalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
atrybuty produktu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- niezwykle wysoka ostrość noża
- rękojeść wyprodukowana z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze udekorowane dwustronnie klasycznym wykończeniem
- długość pełna 37 cm.