Nóż szefa kuchni DAMASCUS o długości 20 cm. idealnie pasuje do cięcia, siekania, krojenia w plasterki lub kostki. Dzięki stosownej wadze i znakomitemu wyważeniu sprawdza się na dodatek przy cięższych pracach jak np. Porcjowanie mięsa.
Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone tradycyjnym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest unikalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
parametry produktu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-60 HRC
- niezwykle wysoka ostrość noża
- rękojeść produkowana z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze zdobione dwustronnie konwencjonalnym wykończeniem
- lekki
- pokaźne ostrze można użyć do skrobania i przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię lub do garnka
- długość kompletna 33cm.