Nóż kuchenny DAMASCUS o długości 20 cm. Jest to nóż zwany kuchennym lub uniwersalnym. Doskonały do krojenia mięsa, wędlin, owoców i warzyw.
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone konwencjonalnym wykończeniem standardowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest specyficznym arcydziełem konwencjonalnej sztuki rękodzielniczej.
cechy artykułu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- nad wyraz wysoka ostrość noża
- rękojeść wyprodukowana z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze wąskie, zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
- lekki
- długość pełna 34 cm.