Nóż japoński Sashimi DAMASCUS o długości 21 cm. Jest genialnym nożem do ryb. Sashimi to specjalne jednostronnie ostrzone noże, mimo wielkich rozmiarów nóż gwarantuje niezwykłą precyzję cięcia. Idealnie spełni oczekiwania równocześnie przy porcjowaniu. Należy pamiętać że nóż ma specyficzny zarys ostrza i mogą się nim tylko posługiwać osoby praworęczne. By zachować ostrość noża należy unikać siekania lub krojenia twardych produktów
Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń poprzez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są udekorowane klasycznym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 16 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej marki KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem konwencjonalnej sztuki rękodzielniczej.
parametry produktu:
- ostrze: stal damasceńska
- 16 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-61 HRC
- niezwykle wysoka ostrość noża
- rękojeść stworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze wykuwane i ostrzone z jednej strony
- przeznaczony dla osób praworęcznych
- długość kompletna 34,5 cm.