Kasza kukurydziana BadaPak jest lekkostrawna. Gromadzi całkiem dużą zawartość węglowodanów. Na tle innych kasz akcentuje się zawartością witaminy A. Cechuje się też wysoką zawartością witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) i witaminy E. Kasza kukurydziana BadaPak to także mnogość selenu. Gromadzi jeszcze magnez, potas, selen, kobalt i fosfor.
Kasza kukurydziana BadaPak sprawdza się wyśmienicie jako element dań jak i samodzielna potrawa. To przeważnie nadzwyczajny składnik śniadań. Jest prosta w przygotowaniu, można uzupełnić ją dodatkiem owoców suszonych lub świeżych, poza tym kolorystycznie i smakowo jest ciekawsza od kaszy manny. Posłużyć może do wypieku chleba, przyrządzenia placków i wielu innych, atrakcyjnych przysmaków. Bezproblemowo można przygotować ją dzień wcześniej, a następnie podsmażyć albo podpiec.
Kasza kukurydziana powstaje z obłuskanego i połamanego ziarna kukurydzy. Nazywana w dodatku polentą występuje pod postacią grubego albo niewiele znaczącego grysiku o słonecznie żółtym odcieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.