Kasza manna BadaPak doskonale sprawdzi się jako samodzielny posiłek, jak też jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Na ogół używana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Świetnie komponuje się w owocami. Jest korzystnym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być także zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie lub na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana także jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest stosownie czyszczona, dzięki czemu uzyskujemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.