W tym niespotykanym i przepięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, pokazuje 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na prawidłowe gotowanie.
Pomysłowo zorganizowana według odcieni książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najkorzystniejszych szefów kuchni na świecie, jak zespajać smaki, kupować, przechowywać i gotować warzywa, a także sprytnie sobie radzić w kuchni, pomoże jednocześnie początkującym, jak i zapalonym kucharzom zmienić pryzmę nudnych płodów rolnych w unikatowy posiłek.
Dla wegetarianina lub kogoś preferującego warzywa „Warzywa w roli głównej" to najmocniej ambitna i wyczerpująca publikacja na ten temat oraz nadzwyczajna odpowiedź na odwieczne pytanie: co dziś zjemy? zalety TEJ KSIĄŻKI • Wegetariańska, ale inna niżeli te, które znasz!
Prawie 500 stron, ilustrowanych fotografiami i grafikami, w tym ponad 150 pionierskich przepisów • unikatowa szata graficzna z kodowaniem kolorami, z przydatnym zestawieniem czasu i przetestowanych metod gotowania • Wskazówki znamienitych szefów kuchni, takich jak Joan Roca, Matt Preston, Rick Stein, Massimo Bottura i Curtis Stone • Autorka, która oczarowała publiczność programu MasterChef, propaguje innowacyjną kuchnię i prowadzi imprezy kulinarne na całym świecie O KSIĄŻCE To doskonały poradnik dla każdego, kto chce otworzyć swój umysł, serce i lodówkę na obfitość chrupiących możliwości.
Szukaj według koloru, aby dowiedzieć się, jak obchodzić się z dowolnym warzywem kupionym na targu lub w sklepie i jak najlepiej je przyrządzić. Skorzystaj z fantastycznych przepisów, a także lekcji gotowania, technik, łączenia smaków i porad niektórych z najistotniej lubianych szefów kuchni z całego świata.
Ponad 150 zaprezentowanych tu przepisów sprawi, iż gotowanie na bazie warzyw stanie się przyjemnością, a nie obowiązkiem. Nie wszystkie dania są wegetariańskie,z łatwością mogą się takie stać. Alice Zaslavsky to świeży głos na arenie kulinarnej, z godnymi pozazdroszczenia znajomościami w międzynarodowych (i lokalnych) kręgach szefów kuchni.
proponuje najistotniej wszechstronną i ambitną książkę na temat warzyw – nieprzemijalny prezent dla każdego miłośnika jedzenia. O AUTORCE Alice Zaslavsky mieszka w Australii. Była nauczycielką w szkole przeciętnej i ulubienicą publiczności programu MasterChef.
aktualnie jest jurorką kulinarną, pisarką i propagatorką zdrowego stylu odżywania się. Wszystko, co robi i głosi, dotyczy warzyw. Stworzyła innowacyjny cyfrowy zestaw narzędzi Phenomenom dla nauczycieli i rodziców, w tym plany lekcji, webisody i podcasty Nomcast.