Czy wiesz, jak:
oswoić stres i nauczyć się go wykorzystywać?
odkryć w sobie wewnętrzne dziecko i nauczyć się o nie dbać?
z kilku nieznacznych rzeczy zbudować wielkie szczęście?
jeść, aby poczuć się lepiej i zdrowiej?
wyczarować w swej kuchni pyszne dania, unikając cukru, laktozy i glutenu?
W niestabilnym świecie XXI wieku i idealizowanej rzeczywistości social mediów można prosto zwariować. Ta książka pomoże Ci zdjąć z siebie ciężar oczekiwań i okiełznać temat korzystnego samopoczucia, a także zdrowego żywienia. Optymizm w głowie i na talerzu to pozycja unikatowa - łączy w sobie nie tylko mocne wskazówki, jak jeść zdrowiej, lecz także uczy szacunku do swego samopoczucia oraz ciała, przedstawia, jak o siebie zadbać, jak traktować samego siebie bardziej po przyjacielsku. Daje mocne narzędzia, by poprawić swoje zdrowie psychiczne, przełamuje tabu dotyczące farmakoterapiioraz w dostępny sposób ukazuje, jak można pracować nad własnym rozwojem i samoakceptacją. We wnętrzu wyszukasz także kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i pełnowartościowe posiłki wraz z omówieniem, co cennego dostarczysz swojemu organizmowi, spożywając je.
„Uważamy, iż parę niedużych zmian w myśleniu i zdrowe odżywianie bazujące na przychylnych naszemu organizmowi składnikach może zmienić Twoje życie o 180 stopni, nie wymagając jednocześnie wielu godzin wolnego czasu, którego przecież nie mamy dużo. Nasza książka będzie dla Ciebie inspiracją do zdrowszego i szczęśliwszego życia, do znikomych zmian, które pozytywnie wpłyną na Ciebie i Twoje zdrowie. Fizyczne oraz psychiczne".
~Autorki