Atlas Zboża. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych. Producenci roślin zbożowych w naszym kraju borykają się z wieloma problemami. Zmieniający się klimat sprawia, iż będziemy obserwować coraz pokaźniejsze natężenie chorób i szkodników.
w dodatku ograniczenia legislacyjne związane z Europejskim Zielonym Ładem sprawiają, że ochrona i nawożenie roślin będzie wymagało od producentów większej wiedzy. Atlas Zbóż to publikacja opracowana poprzez ekspertów z najważniejszych ośrodków rolniczych w kraju.
Autorzy: Prof. Dr hab. Witold Grzebisz, dr hab. Zuzanna Sawinska, prof. UPP, dr hab. Łukasz Sobiech, dr inż. Przemysłąw Kardasz, dr inż. Przemysław Strażyński, dr inż. Aleksandra Wieremczuk, dr Tomasz Klejdysz, dr Katarzyna Nijak, mgr inż.
Andrzej Brachaczek, mgr inż. Monika Grzanka i inni.