Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najszczególniej szanowanych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszelkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) – jak żyć (czyli: co jeść), by nie chorować. Mama niedużego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, a także prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo" na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo", a także Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i aktywnie promującej producentów korzystnej zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem przy pomocy żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania interesujących przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała użyć w swej kuchni (bez cukru, bez nabiału, bez glutenu). Poprzez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej".
Kuchnię Iwony znam naprawdę poprawnie, bo od prawie 20 lat częstuje mnie swoimi potrawami nie tylko w trasach koncertowych. Uwielbiam je! Pyszne, zdrowe, roślinne, poprawnie doprawione, na dodatek bez glutenu! Wypróbujcie potrzebnie!
PS Iwoniu - kocham Cię!