La Caravedo Puro Quebranta to pisco wykonane w znikomych partiach, w konwencjonalnych miedzianych alembikach. Producentem La Caravedo Quebranta jest najstarsza, nieustannie działająca destylarnia w Ameryce Południowej – Hacienda La Caravedo założona w 1684 roku. W tym roku Juan Facundo Caravedo Roque wykupił szereg sąsiadujących winnic wraz ze sprzętem do destylacji. Hacienda La Caravedo położona jest na wyschniętym korycie rzeki, co zagwarantuje najkorzystniejszą glebę do uprawy winogron. Od 2010 roku mistrzem destylacji w Haciendzie i zarazem Ambasadorem producenta jest Johny Schuler - pisarz, szef kuchni, restaurator i osobowość telewizyjna z Peru.Pisco z winogron Quebranta - Pisco La Caravedo Puro Quebranta 41% 0,7lPisco może być wytworzone z jednego z ośmiu zatwierdzonych odmian winogron. Pisco puro to ekspresja pojedynczego winogrona, wymaga od 3 do 4 kg winogron na 1 litr pisco. Winogrona Quebranta tworzą pisco, które jest bogate i ziemiste. La Caravedo Puro Quebranta ma świeży aromat z nutami jabłek, gruszek, migdałów, banana i czekolady. Smak przenosi aromaty jabłek i orzechów na miękki mineralny finisz. Ta jednoodmianowa Quebranta wytwarzana przez La Caravedo jest świeża i gładka, co stanowi nieprzeciętną bazę do przygotowania konwencjonalnych pisco sour, chilcanos i pisco tonics....