Szatkownica to urządzenie kuchenne, które służy do krojenia, szatkowania, siekania i mielenia różnych komponentów spożywczych. Jest to wielofunkcyjne narzędzie, które pozwala na prędkie i skuteczne przetwarzanie żywności w kuchni. Szatkownice są wyekwipowane w silnik, który napędza ostrza albo tarcze tnące, umieszczone we wnętrzu urządzenia. Dzięki nim można przetwarzać przeróżne typy elementów, takie jak warzywa, owoce, mięso, ser, orzechy itp., w zależności od potrzeb i preferencji. Rekomendowana do przetwórni owocowo-warzywnych, garmażerii, zakładów produkcyjnych w przemyśle rolno-spożywczym Asynchroniczny silnik Zespół silnikowy tworzony ze stali nierdzewnej Magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy Grawitacyjny otwór wsadowy W komplecie ruchoma podstawa ze stali nierdzewnej Otwór wsadowy 227 cm² z wmontowanym podajnikiem cylindrycznym Ø 58 mm Dwa podajniki w zestawie Podajnik z popychaczem specjalnie przypasowany do sporych warzyw takich jak kapusta czy seler Podajnik grawitacyjny asygnowany do wszystkich warzyw przetwarzanych w obszernych ilościach np: pomidory, cebula, ziemniaki