Przyprawa do Leczo Co to jest leczo? Czym właściwie jest leczo? To danie pochodzenia węgierskiego a potężnie gęsty warzywny ragout albo gulasz, który tradycyjnie gromadzi żółtą paprykę, pomidor, cebulę, sól i mieloną słodką i/albo ostrą paprykę jako podstawowy przepis oraz przyprawę do leczo;). Cebulę i paprykę najczęściej smaży się na smalcu, tłuszczu z boczku albo oleju słonecznikowym. Czosnek może być dodatkowo klasycznym składnikiem. Leczo jest w dodatku uważana za klasyczną żywność w kuchni czeskiej, słowackiej i serbskiej. Jest także szczególnie powszechna w Polsce, Austrii i Izraelu. Większość węgierskich przepisów poleca najłagodniejszy typ węgierskiej papryki woskowej, który występuje w sezonie od sierpnia do października, kiedy to też pomidory polne są najlepsze. Inne przepisy sugerują stosowanie papryki i papryki bananowej jako alternatywy oraz tak jak wspominaliśmy wcześniej naszej przyprawy do leczo według oryginalnej węgierskiej receptury. Przyprawa do leczo - co można jeść z leczo? Leczo z mięsem ale i nie tylko można podawać z ryżem, makaronem czy ziemniakami. Jest to super nieskomplikowany posiłek który można podawać także w wersji wegetariańskiej. Doskonale smakuje także jako obkład do kanapek. Jak przyrządzać leczo? Za najkorzystniejsze leczo jest uznawane to przygotowane ze świeżych, sezonowych warzyw, dlategoprzede wszystkim gości ono na naszych stołach latem. Przyprawa do leczo marki Marco Polo wyśmienicie dopełni tą idealną mieszankę warzywa. Nada jej niezapomnianego smaku i aromatu. Leczo po węgiersku Węgierski przepis na leczo, sprawdzi się równocześnie latem jak i jesienią. Gdy w sklepach nie brakuje pomidorów, papryki i cukinii jest to stosowny czas na przygotowanie leczo. Nie zmienia to faktu że, także zimą, kiedy Ci trzeba czegoś, co rozgrzeje leczo jest idealnym pomysłem na obiad. Przygotowanie szerokiej porcji jest nieskomplikowane. Używając naszej przyprawy do leczo jesteś wstanie nadać jej niezapomniany smak. Z czym podawać leczo? Leczo można można podawać z ugotowanym ryżem bądź jajecznicą.Można je używać także jako dodatek do podawania ciepłego dania - na przykład smażonej ryby. Leczo szczególnie często jestwykorzystywane jako nadzienie albo farsz.