Sól himalajska różowa niewielka - wygodny i szczelny worek 1 kg Sól himalajska uważana jest za najczystszą jaką można znaleźć na ziemi. Wyciągana jest ze złóż himalajów sprzed 250 mln lat. Znaczny zakres odcieni, ta mnogość wynika z dominującego minerału.
W soli różowej jest to żelazo. Gromadzi ona ponad 84 minerały i pierwiastki występujące naturalnie w organizmie człowieka. Sól himalajska stosowana w kuchni uzupełnia codzienną dietę. W przeciwieństwie do soli morskiej jest wolna od zanieczyszczeń takich jak np.
metale ciężkie. Sól himalajska różowa niewielka to nie tylko unikatowy dodatek do kuchni,na dodatek niezastąpiony składnik, który uwydatnia smaki potraw i dodaje im subtelny, naturalny aromat. Dzięki swej delikatnej strukturze i bogactwu mineralnemu, może być wykorzystywana w najróżniejszy sposób w kuchni.
Jednym z głównych zastosowań soli himalajskiej w kuchni jest oczywiście przyprawianie potraw. Jej mała konsystencja powoduje,nadzwyczajnie się rozpuszcza, równomiernie się rozprowadza i nie przytłacza smaku dań, jak to czasem może robić zwykła sól kuchenna.
Można ją stosować zarówno do przygotowywania potraw gotowanych, smażonych, jak i minimalistycznych, dodając jej do mięs, ryb, warzyw, czy choćby sałatek. Sól himalajska to najcenniejszy dodatek smakowy do potraw!
Termin przydatności do spożycia - nie dotyczy. Skład: 100% NATURALNA sól himalajska. Kraj pochodzenia: Pakistan