Przyprawa do Frytek – Francuskie Frytki Jak przyprawić frytki?
Przyprawa do frytek firmy Marco Polo może być stosowana do świeżych albo mrożonych frytek. Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, czym przyprawić frytki, żeby dodać im więcej smaku, to jest najkorzystniejsza mieszanka, jakiej możesz wykorzystać. Spróbuj tej przyprawy na swoich domowych frytkach lub pieczonych ziemniaczanych łódeczkach! Francuskie Frytki to wyjątkowa mieszanka przypraw na bazie czosnku, cebuli,papryki słodkiej wędzonej oraz cukru. Znakomicie komponuje się z frytkami nadając im niezapomniany smak prosto z ziemi francuskiej. Nasza kompilacja potrafi zdziałać cuda z codzienną porcją frytek, to właśnie smak wędzonej papryki powoduje nieraz wrażenie że jest to zupełnie inna potrawa. Proponujemy stosować ją również do wszelkiego typu zapiekanek i dań z udziałem smażonego sera.
Kiedy przyprawiać frytki? To czy powinieneś przyprawić frytki przed, czy po ugotowaniu, zależy od wykorzystywanej metody gotowania. Frytki smażone w głębokim tłuszczu przyprawia się natychmiast po zakończeniu smażenia. Pieczone albo smażone frytki w piekarniku są przyprawiane przed ugotowaniem. Najpierw szczotkuje się je oliwą z oliwek lub innym olejem np. Słonecznikowym, żeby przyprawa przykleiła się do frytek.
najlepszy sposoby na przyprawienie frytek. Poniższe metody dotyczą domowych- nie nasączonych tłuszczem lub mrożonych frytek. Frytki pieczone w piekarniku. Za pomocą pędzla do ciasta lekko posmaruj frytki oliwą z oliwek albo olejem słonecznikowy. Równomiernie posyp frytki francuską przyprawą do frytek i piecz w temperaturze 200 C, aż będą ciepłe i złocisto-brązowe. Ten cykl powinien trwać około 20 minut. Frytki smażone w głębokim tłuszczu Przygotuj połączoną przyprawę do frytek i użyj łyżki cedzakowej,pousuwać frytki z oleju, gdy staną się złotobrązowe. Ułóż je na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi aby one wpoiły tłuszcz i od razu posyp francuską przyprawą do frytek.