Garam Masala Wiadomości podstawowe o Garam Masala Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek albo pastę stosowaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj także aromatyzowanie dania tym proszkiem. Garam Masala to niepowtarzalna mieszanka przypraw pochodząca z Indii. Nie tylko charakteryzuje się oryginalnym smakiem, który zapewni naszym posiłkom wyjątkowy i niepowtarzalny charakter garam masala to przede wszystkim solidna dawka zdrowia, która rozgrzeje i podkręci metabolizm. Różnice między Tandoori Masala a Garam Masala Przyprawa Tandoori masala a garam masala? na pewno nie można ich używać zamiennie. Oto różnice między tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Unikalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, lecz cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, albo czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest używany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest używany z zasady do mięsa. Garam masala jest stosowany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Zwykle starczy ćwierć albo pół łyżeczki.