Tandoori Masala Co to jest Tandoori Masala?
Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek lub pastę użytkowaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj także aromatyzowanie dania tym proszkiem.Tandoori Masala jest jedną z najmocniej tradycyjnych indyjskich mieszanek przypraw, o specyficznej barwie i smaku. Dodając ją do swych dań, możesz spodziewać się prawdziwej uczty o orientalnych smakach. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala
Przyprawa Tandoori masala a garam masala? z całą pewnością nie można ich używać zamiennie. Oto różnice pomiędzy tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Unikalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, ale cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, lub czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest używany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest używany najczęściej do mięsa. Garam masala jest wykorzystywany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. W głównej mierze starczy ćwierć lub pół łyżeczki. Do czego używamy Tandoori Masala? użytkowana jest do przygotowania wyjątkowo lubianego kurczaka Tandoori, tej mieszanki masala nie trzeba prezentujeć żadnemu fanowi kuchni indyjskiej! Można jej używać z mięsem albo serem indyjskim paneerem. Wspaniale komponuje się z warzywami z patelni lub tofu, ta masala działa należycie ze wszystkimi! Mieszanka ta jest rewelacyjnym dodatkiem do tradycyjnego polskiego pieczonego kurczaka i wszystkich mięs przygotowywanych na grilli i w piekarniku. Można nią także doprawiać warzywa nie tylko z patelni. Przyprawa tandoori masala rewelacyjnie komponuje się z kaszą nadając jej przepyszny orientalny smak Spróbuj przyprawy w przepisie..... Kasza Tandoori Masala to klasyczne indyjskie danie szczególnie smaczne i nietrudne w przyrządzeniu. Nasza polska wersja jest oparte na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej. Czytaj dalej....
Kurczak doprawiony pyszną indyjską przyprawą tandoori masala, zyskuje orientalny styl pełen pikantno-słodkiego smaku. Marynowana w pikantnej marynacie tandoori każda pierś z kurczaka jest wyśmienicie zapieczona lub usmażona, dzięki czemu jest świetnym dodatkiem do makaronów, sałatek czy grillowanych warzyw.Czytaj dalej....
Ten ryż jest wspaniały jako dodatek do dań lub jako obszerna miska zdrowotności. Tandoori masala nadaje przepysznego smaku temu daniu iż aż będziesz mógł się uzależnić! szybki i prosty przepis - ryż, garść warzyw i przyprawy.Czytaj dalej....