Uniwersalna Przyprawa Japońska Przyprawa Japońska użycie w kuchni Japońska przyprawa o zbilansowanym smaku, pasuje do kurczaka, łososia czy warzyw. Nadzwyczajna kompozycja sezamu, imbiru, papryki słodkiej czy pieprzu Cayenne nada daniom nieprzeciętnego japońskiego stylu. Jeżeli poszukujesz wyszukanych smaków orientalnych to ta przyprawa jest właśnie dla Ciebie. Zaskocz wszelkich w kuchni nadając japoński smak Twojemu mięsu. Kuchnia Japońska charakterystyka klasyczna kuchnia Japonii (jap. Washoku) oparta jest na ryżu z zupą miso i innymi potrawami. W przygotowaniu przeróżnych dań kładzie się nacisk na elementy sezonowe. Dodatki do dań niejednokrotnie składają się z ryb, marynowanych warzyw i warzyw gotowanych w bulionie. Oprócz ryżu jednym z podstawowych produktów są makarony, takie jak soba i udon.