Kurczak po Węgiersku Kurczak po węgiersku wykorzystanie Kuchnia węgierska jest jedną z kuchni środkowoeuropejskich, eksponujących się paroma nietypowymi cechami. Konwencjonalnie bazuje na mięsie, warzywach sezonowych, owocach i świeżym chlebie. Specyficzne jest szerokie zastosowanie jako przyprawy sproszkowanej czerwonej papryki. Nasza przyprawa w swoim składzie ma dość znaczny udział tej przyprawy.Nasz towar Kurczak po Węgiersku to aromatyczne połączenie, które wyśmienicie podkreślą smak wielu dań. Starczy dodać ją do leczo, gulaszu, zup czy placków, aby nadać potrawom smak typowy dla kuchni węgierskiej. Charakterystyka kuchni węgierskiej
typowe węgierskie jedzenie obfituje w nabiał, sery i wędliny. Podobnie jak w sąsiedniej kuchni czeskiej i słowackiej. Kurczak, wieprzowina i wołowina są powszechne używane w daniach codziennych. Na specjalne okazje z reguły podaje się mięso z indyka, kaczki, jagnięciny, ryb i dziczyzny.konwencjonalne przysmaki węgierskie to pomiędzy innymi gulasz po węgiersku gulyás. Spróbowanie tradycyjnego gulaszu na Węgrzech jest koniecznością. Kolejne ze sławnych dań węgierskich to langos. Znany węgierski specjał, każdy przebywający na ich ziemiach powinien go spróbować. Warto również wspomnieć o tort dobo, töltött káposzta, rétes, salami węgierskim czy o sławnych na cały świat paprykach węgierskich.