Kurczak po Węgiersku Kurczak po węgiersku użycie Kuchnia węgierska jest jedną z kuchni środkowoeuropejskich, podkreślających się paroma nietypowymi cechami. Tradycyjnie bazuje na mięsie, warzywach sezonowych, owocach i świeżym chlebie. Charakterystyczne jest znaczne zastosowanie jako przyprawy sproszkowanej czerwonej papryki. Nasza przyprawa w swoim składzie posiada dość znaczny udział tej przyprawy.Nasz towar Kurczak po Węgiersku to aromatyczne połączenie, które świetnie podkreślą smak wielu dań. Starczy dodać ją do leczo, gulaszu, zup czy placków, aby nadać potrawom smak specyficzny dla kuchni węgierskiej. Charakterystyka kuchni węgierskiej
charakterystyczne węgierskie jedzenie obfituje w nabiał, sery i wędliny. Podobnie jak w sąsiedniej kuchni czeskiej i słowackiej. Kurczak, wieprzowina i wołowina są powszechne użytkowane w daniach codziennych. Na specjalne okazje głównie podaje się mięso z indyka, kaczki, jagnięciny, ryb i dziczyzny.klasyczne przysmaki węgierskie to między innymi gulasz po węgiersku gulyás. Spróbowanie klasycznego gulaszu na Węgrzech jest koniecznością. Kolejne ze znanych dań węgierskich to langos. Znany węgierski specjał, każdy przebywający na ich ziemiach powinien go spróbować. Warto też wspomnieć o tort dobo, töltött káposzta, rétes, salami węgierskim czy o słynnych na cały świat paprykach węgierskich.