Przyprawa do Frytek – Francuskie Frytki Jak przyprawić frytki?
Przyprawa do frytek marki Marco Polo może być stosowana do świeżych lub mrożonych frytek. Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, czym przyprawić frytki, by dodać im więcej smaku, to jest najlepsza mieszanka, jakiej możesz użyć. Spróbuj tej przyprawy na swych domowych frytkach lub pieczonych ziemniaczanych łódeczkach! Francuskie Frytki to nieszablonowa mieszanka przypraw na bazie czosnku, cebuli,papryki słodkiej wędzonej, a także cukru. Idealnie komponuje się z frytkami nadając im niezapomniany smak prosto z ziemi francuskiej. Nasza kombinacja potrafi zdziałać cuda z codzienną porcją frytek, to właśnie smak wędzonej papryki powoduje często wrażenie że jest to zupełnie inna potrawa. Proponujemy stosować ją jeszcze do wszelkiego typu zapiekanek i dań z udziałem smażonego sera.
Kiedy przyprawiać frytki? To czy powinieneś przyprawić frytki przed, czy po ugotowaniu, zależy od użytkowanej metody gotowania. Frytki smażone w głębokim tłuszczu przyprawia się natychmiast po zakończeniu smażenia. Pieczone albo smażone frytki w piekarniku są przyprawiane przed ugotowaniem. Najpierw szczotkuje się je oliwą z oliwek albo innym olejem np. Słonecznikowym, aby przyprawa przykleiła się do frytek.
najkorzystniejszy sposoby na przyprawienie frytek. Poniższe metody dotyczą domowych- nie nasączonych tłuszczem albo mrożonych frytek. Frytki pieczone w piekarniku. Przy pomocy pędzla do ciasta lekko posmaruj frytki oliwą z oliwek albo olejem słonecznikowy. Równomiernie posyp frytki francuską przyprawą do frytek i piecz w temperaturze 200 C, aż będą ciepłe i złocisto-brązowe. Ten proces powinien trwać około 20 minut. Frytki smażone w głębokim tłuszczu Przygotuj połączoną przyprawę do frytek i użyj łyżki cedzakowej,polikwidować frytki z oleju, gdy staną się złotobrązowe. Ułóż je na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi by one wpoiły tłuszcz i od razu posyp francuską przyprawą do frytek.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Francuskie grzanki serowe to prosty przepis, który mogą przygotować choćby dzieci. Wspaniale opieczony chleb z roztopionym serem, tradycyjna kanapka, którą można połączyć z wieloma rozmaitymi dodatkami, by uzyskać pyszny posiłek. Jest to idealny dodatek do każdego dania Czytaj dalej....