Garam Masala Wiadomości podstawowe o Garam Masala Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek lub pastę używaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj na dodatek aromatyzowanie dania tym proszkiem. Garam Masala to niepowtarzalna mieszanka przypraw pochodząca z Indii. Nie tylko charakteryzuje się oryginalnym smakiem, który zapewni naszym posiłkom wyjątkowy i oryginalny charakter garam masala to w głównej mierze solidna dawka zdrowia, która rozgrzeje i podkręci metabolizm. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala Przyprawa Tandoori masala a garam masala? z pewnością nie można ich używać zamiennie. Oto różnice między tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Specyficzne przyprawy różnią się w zależności od regionu, ale cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, lub czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest użytkowany w prawie wszystkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest stosowany w głównej mierze do mięsa. Garam masala jest użytkowany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Na ogół starczy ćwierć albo pół łyżeczki.