Przyprawa do Rosołu Przyprawa do Rosołu firmy Marco Polo to nadzwyczajny dodatek do najpopularniejszej zupy wśród zakonników. Mieszanka suszonych warzyw oraz przypraw koniecznych do przygotowania smacznego rosołu, niepowtarzalna zakonna receptura nadaje rosołowi przyjemny smak i aromat. Jak przyprawić rosół? Jak prawidłowo doprawić rosół? To pytanie zadaje sobie bardzo nieraz młoda gospodyni domowa a niektóre z receptury krążą z pokolenia na pokolenie wśród kobiet. Bez dwóch zdań trzeba dodawać przyprawy po trochu, aby zapobiec przesadzeniu. Trudno ponadto będzie nadać głębię smaku po tym, jak rosół przejdzie przez większość cyklu gotowania. Czy gotować kurczaka przed przygotowaniem rosołu? Nie gotuje się kurczaka przed rozpoczęciem przygotowywania rosołu. Jeśli jest lekko niedogotowany, gdy go wydobywasz, to jest jak najistotniej w porządku — kurczaka można dalej gotować, gdy zostanie później dodany z powrotem do zupy. Która część kurczaka jest najlepsza do przygotowania rosołu? Najpopularniejsze do przygotowania rosołu są udka z kurczaka. Uda nie tylko pozostają delikatne i smaczne po ugotowaniu, ale ich naturalne obfitość sprawia, że zupa jest bardziej treściwa. Warto pamiętać aby używać ud z kością, jeśli możesz. Kości powodują, iż bulion jest jeszcze lepszy. Jak prosto zrobić rosół z kurczaka? Wskazówki: 1. W znacznym garnku zagotuj kurczaka, wodę i 1 łyżkę soli. Odcedź piankę i dodaj włoszczyzną bądź przyprawę do rosołu Marco Polo.
2. Usuń pierś i odłóż na bok.
3. Usuń pozostałego kurczaka. Wyrzucić z powrotem skrzydła z kurczaka. Wyłącz garnek z gazu, niech ostygnie lekko.
4. Dodaj żądaną ilość kurczaka do środka ugotowanego rosołu. Czy mogę użyć wody z gotowanego kurczaka do przygotowania zupy? wystarczy, iż ugotujesz kurczaka w wodzie przez godzinę, a jeśli chcesz, możesz dodać do tego na przykład włoszczyznę - dzięki czemu otrzymasz smaczny rosół z kurczaka. Woda wrze w temperaturze 100 poziomów celsjusza, bakterie z kurczaka umrą w temperaturze 165 poziomów przez pięć minut. Bez wątpienia można użyć bulionu wodnego do przygotowania zupy.