Afrykańskie Curry Afrykańskie curry geneza Wpływy kuchni arabskiej i indyjskiej związane z emigracją ludności z tych regionów do Afryki. Sprawiły, że to curry stało się modnym daniem w kuchni wschodnio-afrykańskiej. Mieszanka przypraw afrykańskie curry to składnik potraw w tej częściach tego kontynentu. Curry na świecie Mieszanka przypraw o nazwie curry jest znana i uwielbiana na całym świecie. Można ją nazwać jedną z pereł kuchni azjatyckiej. Nie każdy jednak wie iż jako przyprawa ma ona wyjątkowo sporo odmian i przepis posiada parę bazowych elementów które są bardzo niejednokrotnie modyfikowane przez kucharzy. Afrykańskie curry zastosowanie Wersję afrykańską curry pasuje do większości potraw. Przyprawę tę dodaje się do dań z mięs drobiowych oraz wieprzowiny, baraniny i sosów. Zwykle jednak używa się jej do aromatyzowania ryżu, który przejmuje jej żółtą barwę. Odmiana afrykańska curry jest bardziej ostrzejsza i wyrazista, dzięki zawartości między innymi chili i pieprzu cayennego. Jeśli lubisz potrawy afrykańskie i nie boisz się eksperymentować w kuchni, dania z curry to doskonały pomysł dla ciebie. Kuchnia afrykańska to zdrowa kuchnia, wymarzona dla osób szukających zrównoważonej, zdrowej diety.