Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z prawidłowo przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny powszedni obiad lub wykwintne potrawy na unikatowe okazje. W książce wynajdziesz jednocześnie klasyczne przepisy, jak i świeże, ale wypróbowane pomysły. Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, żeby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami. Uwielbiasz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i innowacyjne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.