200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy.
Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć odporność warzyw oraz jak etykietować przetwory.
wyszukamy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różnorodne receptury na sos chutney.
Odbiorcy: - wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swych spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - gromadzi informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, na dodatek włoskie passaty i giardiniery - nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, ponadto zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.