Książka z serii "Superfoods", czyli kompleksowe omówienie najmocniej odżywczych roślin na świecie!
Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie elementy odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.
Super ziarna pomagają:
Autorka odpowiada dodatkowo na pytania, takie jak:
Wypróbuj ponad 75 przepisów na przepyszne i obłędnie zdrowe dania i rozsmakuj się w super nasionach!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
O autorce:
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka.
Kiedy u jej syna zdiagnozowano dużo silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem,przeważnie przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszelkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę.
Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych i stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi ponadto bloga www.welcomingkitchen.com, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.