Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam prawidłowe samopoczucie i ten nieszablonowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Nie wierzę w skuteczność diet ani w samoumartwianie kulinarne. Mój plan i przepisy są opracowane tak, aby żyło nam się długo i szczęśliwie. Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką, pochłaniającą odpowiednik 25 łyżeczek cukru dziennie. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożyciem cukru a huśtawkami nastroju, skokami wagi, zaburzeniami snu i chorobami tarczycy, zrozumiała, iż musi coś zmienić. To, co zaczęło się jako eksperyment, wkrótce przerodziło się w fason życia, a potem w kampanię, mającą na celu ostrzeżenie innych przed wpływem cukru na ludzkie zdrowie. Książka "Rzucam cukier" wykorzystuje doświadczenie Sary, aby pomóc ci: pokonać cukrowy nałóg dzięki sprawdzonemu 8-tygodniowemu programowi odwykowemu, zwalczyć pokusy i napady głodu przez stosowanie wydajnych i prostych sztuczek, znaleźć zdrowe substytuty cukru, gotować bezcukrowo, podając przepisy na 108 deserów, ciast, czekolad, przysmaków dla dzieci, przekąsek i potraw oczyszczających. "Rzucam cukier" to przewodnik, z którym dokopiesz niezdrowym przyzwyczajeniom, zrzucisz kilogramy i poczujesz się zdrowa i szczęśliwa.