Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do wykorzystania szkolnego.OD AUTOREK:Szanowni Państwo,decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6.
Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, postępowości, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych.
Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.Połączenie części towaroznawczej z technologiczną co idealnie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika.
Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, lecz także kolorystyczne pozwalające na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.Wprowadzenie na końcu każdej części zarówno towaroznawczej jak i technicznej zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika adekwatnie do rozdziałów, których dotyczą co usprawnia ich odszukanie, a najczęściej wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.prekursorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęcając do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i upraszcza rozwiązywanie konkretnych problemów.Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-KaczmarekPodręcznik do technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach