Nóż Santoku z wydrążonymi rowkami, z linii Gourmet firmy ZWILLING to perfekcyjne rozwiązanie dla osób chcących wejść w świat japońskich noży kuchennych.Nóż Santoku posiada 18–centymetrowe ostrze, z unikatowymi właściwościami tnącymi, a także antykorozyjnymi, dzięki zastosowanej technologii FRIODUR®, na specjalnej stali ZWILLING Sonderschmelze, otrzymanej dzięki słusznym proporcjom węgla i chromu.
Rękojeść noża wytworzona została z tworzywa nienaturalnego, które jest lekkie, a przy tym stabilnie leży w rąk. Uchwyt z tworzywa nienaturalnego został przymocowany 3 nitami, w tym jednym z produkowanym logo ZWILLING, tworząc szykowne zestawienie czerni z połyskującą stalą.
Nóż Santoku z rowkami ma wykorzystanie uniwersalne, z łatwością może siekać warzywa czy mięso.właściwości SZCZEGÓLNEV-Edge - dwuetapowy cykl ostrzenia, dający drobną symetryczną krawędź z kątem noża około 15 poziomów na stronęTechnologia SIGMAFORGE® - jednoczęściowe dokładne kucieHartowane lodem ostrze FRIODUR® dla nieszablonowej trwałości ostrza i wytrzymałości na korozjęNitowany praktyczny, syntetyczny uchwyt gwarantuje niemęczącą i bezpieczną pracęMożna myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczneZaprojektowany przez ZwillingWYMIARYDługość ostrza:18 cmDługość uchwytu:11.5 cmSzerokość ostrza:0.2 cmSzerokość uchwytu:1.8 cmWysokość:4.5 cmMasa:0.16 kg