Nóż Santoku Victorinox Swiss Classic to to wszechstronne narzędzie kuchenne o ostrzu 17 cm do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Termin Santoku oznacza japońskie podejście do koncepcji uniwersalnego noża kuchennego, który może być używany do wielu zadań i przygotowania przeróżnego rodzaju potraw.
parametry noża kuchennego Victorinox Santoku:
Ostrze ze stali rdzoodpornej ma ryflowanie wzdłuż całej krawędzi tnącej, zapobiegające przywieraniu do niej krojonych warzyw i mięs.
pokaźna głownia usprawnia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku. Pokaźne gabaryty powodują, iż Victorinox Santoku świetnie spełni oczekiwania podczas krojenia większych owoców i warzyw np. Kapusty, arbuza albo cukini.
Nóż dla szefa kuchni w ofercie sklepu Kolba.plWysoko usytuowany chwyt broni kłykcie dłoni przed kontaktem z deską. Rękojeść noża została wytwarzana z tworzywa TPE.
Dzięki niezwykle korzystnemu wyważeniu, niskiej wadze i specjalnemu kształtowi nóż jest wygodny w użytkowaniu oraz będzie ochoczo używany poprzez każdego miłośnika gotowania.