komponenty: świeżo zmielona mąka z czerwonej soczewicy (100%) z rolnictwa organicznego.
stosowanie towaru przyczynia się do utrzymania rezerw energetycznych dzięki wielkiej zawartości łatwo przyswajalnego białka. Włączenie do diety mąki z soczewicy pomaga uzupełnić zapasy witamin i minerałów. Produkty powstałe w wyniku mielenia ziaren klasyfikowane są jako przychylne dla środowiska. Wynika to z braku kumulacji metali ciężkich, toksyn i nawozów azotowych.
Mąkę z soczewicy warto spożywać w każdym wieku. Naczynia na nim oparte upraszczają funkcjonowanie układu rozrodczego, stymulują pracę mózgu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.