Mąka pszenna rodzaj 500
elementy: pszenica 100%.
Mąka pszenna typ 500 zwana jest także mąką tortową i używana jest z reguły przy wypiekach ciast i tortów. Mąka pszenna typ 500 ma śnieżnobiały kolor. To jedna z najpopularniejszych mąk.
Można ją wykorzystać do: ciast o bardziej zwartej strukturze - w szczególności kruchych, półkruchych i parzonych (ale także francuskich i półfrancuskich), naleśników i omletów, wyrobu makaronów i różnych klusek, pierogów, kopytek i knedli i zagęszczania zup czy sosów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.