Mąka pszenna rodzaj 500
komponenty: pszenica 100%.
Mąka pszenna typ 500 zwana jest także mąką tortową i stosowana jest z reguły przy wypiekach ciast i tortów. Mąka pszenna rodzaj 500 ma śnieżnobiały kolor. To jedna z najpopularniejszych mąk.
Można ją zastosować do: ciast o bardziej zwartej strukturze - w szczególności kruchych, półkruchych i parzonych (ale również francuskich i półfrancuskich), naleśników i omletów, wyrobu makaronów i zróżnicowanych klusek, pierogów, kopytek i knedli, a także zagęszczania zup czy sosów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.