Mąka pszenna razowa typ 1850 zawiera więcej części mineralnych, błonnika i witamin z grupy B niż inne mąki pszenne. Wykorzystywana jest na ogół do wypieku pieczywa rodzaju Graham, lecz także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.
To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Gromadzi otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od konwencjonalnej mąki razowej. Pszenna mąka razowa typ 1850 jest bogata w cenne komponenty mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna z zasady użytkowana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma rozciągliwą konsystencję i szczególnie dobrze wyrasta.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.