Mąka z tapioki to łatwo strawne węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i kompletnie roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu.
Mąka z tapioki znajduje wielkie zastosowanie w kuchni. Ponieważ nie ma żadnego smaku, nie zmienia także smaku potraw, do których jest dodawana, jestszczególnie zdrowa. Dodaje się ją do rozmaitych sosów, a także do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, przeróżnych legumin i deserków mlecznych.
Tapioka to artykuł skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku, rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Znamionuje się różnobarwnymi gałęziami i obfitymi bulwami korzeniowymi o masie choćby do 4 kg.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.