Mąka żytnia typ 580 - powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. W porównaniu do mąki pszennej gromadzi pokaźnie więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Najczęstsze zastosowanie mąki żytniej rodzaj 580 to wypiek chleba żytniego. Idealna do wypieku pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, zakwasu na żur oraz makaronu.
elementy: żyto 100%.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.