Mąka z ciecierzycy
Mąka z ciecierzycy, zwana także mąką z cieciorki, przez niemało osób uznawana jest za towar co najmniej przełomowy. Nie dość bowiem, że wprowadza nową jakość do kuchennych dokonań, to także odznacza się szeregiem cennych i godnych uwagi parametry. Mąka z ciecierzycy nie jest produktem klasycznym w pełnym tego słowa znaczeniu. Jej odmienność polega na tym, że nie jest wcale produktem powstałym w procesie przemiału zboża, ale powstaje z rośliny strączkowej- ciecierzycy. Właśnie dzięki swojemu składowi, mąka ta odznacza się unikatową zawartością białka, smakiem zaś przypomina smak umami.
Znajduje dość duże użycie w kuchni, ale nie tylko. Wykorzystuje się ją jeszcze w kosmetyce do pielęgnacji włosów oraz ciała.
ascetyczniec nie mieści organizmów modyfikowanych genetycznie i nie został poddany działaniu promieniowaniu jonizującemu, a także nie mieści napromieniowanych części.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.