Mąka z ciecierzycy
Mąka z ciecierzycy, zwana także mąką z cieciorki, poprzez mnóstwo osób uznawana jest za artykuł co najmniej bezprecedensowy. Nie dość bowiem, że wprowadza nową jakość do kuchennych dokonań, to także odznacza się szeregiem cennych i godnych uwagi atrybuty. Mąka z ciecierzycy nie jest produktem konwencjonalnym w pełnym tego słowa znaczeniu. Jej odmienność polega na tym, iż nie jest wcale produktem powstałym w procesie przemiału zboża, lecz powstaje z rośliny strączkowej- ciecierzycy. Właśnie dzięki swojemu składowi, mąka ta odznacza się wyjątkową zawartością białka, smakiem zaś przypomina smak umami.
Znajduje dość wielkie wykorzystanie w kuchni, ale nie tylko. Wykorzystuje się ją dodatkowo w kosmetyce do pielęgnacji włosów oraz ciała.
bezkompromisowiec nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie i nie został poddany działaniu promieniowaniu jonizującemu i nie zawiera napromieniowanych składników.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.