Twój lunch wcale nie musi być drogi ani nudny! Zamknij w swym lunchboxie zdrowe danie zdostępnych komponentów, a stosując zasady japońskiego bento, spraw, by wyglądało spektakularnie i apetycznie!
Moda na lunchboxy opanowała cały kraj. Każdy, kto dba o swoje zdrowie, zabiera do pracy pudełko wypełnione pysznościami. Jeśli brakuje ci inspiracji, zajrzyj do tej książki. Odnajdziesz tutaj nie tylko smaczne przepisy na dania stworzone z sezonowych komponentów, ale też poręczne porady:
– jak tanio i prędko przygotować posiłek do lunchboxu,
– jak planować całoroczną dietę i robić zakupy z głową,
– jak nie marnować jedzenia,
– jakiego pudełka używać do danego posiłku.
Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, iż jesteś tym, co jesz, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka,także dla oczu.