OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z poręcznym zamknięciem rodzaju "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym
Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), nad wyraz dokładnie wyselekcjonowanych i pochodzących z rozmaitych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked", oraz obrabiane przy pomocy płukania "arabica washed".
Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość mocno, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najistotniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie za pomocą french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia równocześnie smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa pasuje też nadzwyczajnie do parzenia za pomocą alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex i syfony. Nieprzeciętnie smakuje także parzona w ekspresach samoczynnych, a także ciśnieniowych kolbowych.