De Cecco Makaron Fusilli ( świderki ) - włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Klasyczny cykl suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie wywołując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki temu białko jest lepiej przyswajalne poprzez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (standardowa chropowatość na powierzchni makaronu).
Fusilli (nici makaronu) należą do form niedługich i są specjalnością regionu Kampania, na południu Włoch. Posiadają kształt spirali o średnicy do 10 mm. Nad wyraz smaczne z ragu w stylu napolitańskim i sosami na bazie ricotty. Wyśmienity też z sosami z pomidorów, z papryką, bakłażanem, oliwkami i kaparami.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
De Cecco to symbol dobrego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 1kg