De Cecco Makaron Pappardelle - włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Klasyczny cykl suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie wywołując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które rozszerzają zdolność wchłaniania sosu (standardowa chropowatość na powierzchni makaronu). Tagliatelle należą do rodziny form długich, zwinięte w gniazda. Pochodzą one z północnych regionów Włoch, w szczególności z regionu Emilia, gdzie są poprawnie znane. Makaron ten może być przygotowywany na niemało sposobów z zróżnicowanymi sosami. Absolutnie doskonały do dań z ryb i owoców morza i do kremowych sosów na bazie masła czy serów.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
De Cecco to symbol dobrego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 0,5kg