Garnki żeliwne firmy Staub cechuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie oraz niesamowita trwałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,w dodatku bardziej oporna na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch typów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane aby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki nieprzeciętnie pasują do wszystkich typów kuchenek (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich ponadto zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka funkcjonalnych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: